Izola in celodnevno kopanje

Izola in celodnevno kopanje

Poletni dopusti so nekaj, kar čaka ogromno ljudi. Tudi sama grem rada na morje, čeprav sem že v penziji. Vendar pa sem zadnje leto ugotovila, da mi ni več prijetno, da hodim sama. Tako sem en dan srečala prijateljico, ki mi je povedala, da čez poletje vsake toliko vozi avtobus iz našega kraja v Izolo na morje. Ker mi je bila Izola kot mesto vedno všeč, sem jo vprašala za podrobnosti.

Izola in celodnevno kopanje

Povedala mi je, da avtobus odpelje v zgodnjih jutranjih urah in se vrača isti dan domov. Karta je izredno ugodno in seveda sem takoj vedela, da bom sigurno šla. Naša obala ima veliko lepih krajev, vendar je meni Izola najlepša. Tako da sem bila prepričana, da bom od sedaj naprej na morje hodila za en dan. Izvedela sem, da avtobus pelje vsak petek. Tako sem si naredila plane, da me v petkih ni doma. 

Kako zelo sem uživala. Izola je res prelep kraj. Ker nisem človek, ki bi se veliko kopala, sem se veliko sprehajala. Obmorske poti, ki jih ima Izola so prekrasne in človek lahko na sprehodu uživa v soncu in morju. Vedno pa sem si privoščila tudi kavico. Izbrala sem si kavarno tik ob morju in tam vedno pila mojo kavico. Včasih sem šla s prijateljico, ki je tudi šla na morje, ni pa mi bilo težko iti na sprehod in kavico sama. Navajena sem biti sama. Tako sem bila še bolj pozorna, kakšne lepote skriva Izola in se prepustila uživanju ob morju.

Ne vem zakaj, ampak Izola je bila vedno zame najlepši Slovenski obmorski kraj. Ima mi vse, kar človek potrebuje, da preživi nekaj lepih dni ob morju. Predvsem mi je všeč mestno jedro, hrana in obmorske poti. Izola je kraj, ki se ga ne naveličaš nikoli, kajti vedno te preseneti z čim lepim in novim.