Dermatologija in glivice na prstu

Dermatologija in glivice na prstu

Opazila sem, da z mojim nohtom na palcu nekaj ni v redu. Bilo je videti, kot da malo odstopa in barva je bila kar malo rumena. Takrat sem noht namazala z kremo in upala, da bo vse ok. Čez nekaj dni, pa sem opazila, da se mi pri nohtu tudi lušči koža. To pa sem takoj vedela, da ni ok. Zato sem poklicala mojo osebno zdravnico, da se naročim na pregled. Povedala mi je, da lahko gre za glivice in mi dala kremo, saj je bila menja da je dermatologija preko napotnice tako zasedena, da bom predolgo čakala. 

Ko sem prišla domov in sem si malo prebrala o glivicah na nohtih, sem spoznala, da to ni tako nedolžna zadeva in da moram biti kar potrpežljiv, da to zadevo pozdraviš. Res je, da je dermatologija preko napotnice zasedena in čakaš predolgo, zato pa ni nujno, da ne bom šla na pregled samoplačniško. Na spletu sem si pod dermatologija pogledala, kateri dermatologi so v moji bližini in že sem poklicala za datum pregleda. Oglasila se mi je prijazna gospa in naročila za drugi dan. Nisem mogla verjeti, da samoplačniško pridem na vrsto že drugi dan. 

Dermatologija in glivice na prstu

Ko sem svoj prst pokazala dermatologu je takoj odreagiral in mi dal tudi tablete. Danes glivic nimam več. Ne upam si trditi, kakšen bi bil izvid, če bi mazala samo s kremo, vendar s tem, da sem dobila tablete, verjetno ne bi bil dober. Ja, res je dermatologija preko napotnice zasedena in čakaš kar nekaj dni, na žalost je tako, da samoplačniško prideš na vrsto takoj. Tudi jaz sem imela to izkušnjo, ki jo ima sigurno marsikdo in lahko rečem, da sem hvlaežna, da saj dermatologija privat obstaja. Kaj le bi bilo, če jih ne bi bilo in bi morali čakati na datum preko napotnice. Nočem niti pomisliti.