Na poletnem dopustu nama je ročna svetilka zelo prav prišla

Na poletnem dopustu nama je ročna svetilka zelo prav prišla

To poletje smo preživeli v počitniški hiški, ki pa je bila res odmaknjena od glavne ceste in je bila sredi gozda.

Nikjer nobenega, samo narava in pravi mir. Slišalo se je ptičje žvrgolenje in zvok čričkov. Tako sva s partnerjem preživljala najin dopust ter iskala nove gozdne poti.

Predvsem fascinantni so bili večeri, ki so bili popolnoma temni. Kot da bi se vsa tema polegla do nižin, saj ni bilo nikjer tistih mestnih luči in lahko si videl zvezde na nebu. Tako sva se odločila, da bova izkoristila en večer in si privoščila steklenico vina pod zvezdami.

Na poletnem dopustu nama je ročna svetilka zelo prav prišla

Ker pa je bila kar trda tema, nama je ročna svetilka prišla še kako prav, da sva se lahko udobno namestila, ter jo kasneje nazaj ugasnila. Seveda je bila najina ročna svetilka doma, čeprav sva si jo kupila, ravno za takšne dopuste, a k sreči je lastnik hiške, ki nama jo je dal v najem, imel v apartmaju. Njegova ročna svetilka je bila takšna, da je bila na sončne celice, in lahko si jo z posebnim mehanizmom še lahko posebej dofilal. S takšnim izborom si se res lahko izognil nedelujočim in izpraznjenim baterijam. Tako se pa je naslednji dan zgodilo, da se je pojavila poletna nevihta, in smo bili zvečer brez elektrike. Ponovno nama je v pomoč prišla ročna svetilka, saj v temi nisva našla nobenih svečk.

Tako sva bila res vesela, da sva ročno svetilko našla že prvi dan, saj nama je kar dobro stala ob strani in nama pomagala v temnih nočeh. K sreči so pa naslednji dnevi potekali normalno, pa tudi vreme se je umirilo, zato sva lahko še naprej raziskovala gozdne poti in iskala izvire, saj je naš pes zelo rad čofotal v manjših potočkih in se tako tudi hladil na svoj način. Res ga je bilo pravi užitek gledati.