Ko se spraviš prvič na sup je morda lahko zelo tricky, če nimaš dobrega ravnotežja

Ko se spraviš prvič na sup je morda lahko zelo tricky, če nimaš dobrega ravnotežja

Ko takole sediš, nekje ob mirni vodi. Poleti na morju, čez leto pa tudi na blejskem jezeru in opazuješ naravo in okolico, je včasih res prijetno videt ko priplava mimo sup. Seveda imam v mislih nekoga ki je na supu. V zares veliki večini gre za osebo, ki se na sup postavi tako, da stoji nekje na sredini deske, da lažje ulovi ravnotežje, ter vesla. Na začetku, je kar malce tricky, vendar ko uloviš ravnotežje in se malce privadiš je lahko to zelo zabavno. Z veslom pa lahko drsiš po vodi in se premikaš in narediš kot nekakšen sprehod po vodi. Voda zares ni mirna, tudi če je tako videti, ampak ko stopimo na sup, še posebej če je naše ravnotežje nekoliko nestabilno. Zato je sup tudi dobra izbira v kolikor si želimo naše ravnotežje izboljšati. Za tiste, ki imajo problem z ravnotežjem, je morda boljše in lažje, če začnejo tako, da se na sup spravijo kar kleče.

Seveda, če mislimo padati v vodo, je dobro da se umaknemo čimbolj stran od supa, da se ne poškodujemo in udarimo ob sup. Ko pa se želimo iz vode ponovno vrniti na sup, je najlažje da to storimo od zadnjega dela deske in se tako lažje dvignemo s pomočjo rok in kolen. Ko enkrat že osvojimo začetno tehniko supanja, si jo lahko popestrimo z raznimi položaji, kjer lovimo ravnotežje, prav tako pa lahko tudi probamo pridobiti tudi nove tehnike veslanja, kako premagati ovire tokov in valov. Važno je, da se počutimo varno, in da nas ni strah, če se zgodi da pademo v vodo.  Danes lahko doživiš tudi delavnico, ki omogoča da greš na sup s svojim psom. Na takšni delavnici, ti pomagajo psa navaditi, da sam skoči na sup in ostane gor brez kakršnega koli strahu. tako se tudi navadiš, da skupaj ulovita ravnotežje na supu.

Ko se spraviš prvič na sup je morda lahko zelo tricky, če nimaš dobrega ravnotežja

Tako pa pravzaprav doživiš še eno novo izkušnjo, je pa velikokrat odvisno od samega supa, saj tisti, ki so širši so morda lažji za začetnike, saj je lovljenje ravnotežja zelo enostavnejša.  Sup je tudi lahko zelo meditativna dejavnost, saj ima tudi voda svojo moč.