Startup vikend KP

START UP Koper - Capodistria

Na STARTUP VIKENDU KOPER, ki bo potekal od 15. do 17. novembra 2018, v Centru mladih Koper (Gregorčičeva 4, Koper), se boste pod strokovnim mentorstvom in s pomočjo uspešnih podjetnikov naučili razviti poslovno idejo in jo tudi uresničiti v praksi.

Podroben program dobite na zgornji povezavi.

Na start up vikend se prijavite preko spletnega obrazca, do zapolnitve prostih mest oziroma do torka, 13. novembra.

Dodatne informacije: info@mladi-koper.si in info@sredisce-rotunda.si.

StartUp Koper-Capodistria, z namenom seznanitve mladih in širše javnosti z novimi tehnologijami in pristopi v podjetništvu, organizira StartUp vikend novih tehnologij, ki bo potekal od 15. do 17. novembra 2018, v Centru mladih Koper (Gregorčičeva 4, Koper).

Na StartUp vikendu bomo mladim do 35. leta ponudili priložnost, da v svojih idejah in rešitvah izkažejo inovativnost in tržno usmerjenost, na podlagi zastavljenih izzivov iz lokalne skupnosti. Glede na ponujene izzive, bodo pod strokovnim mentorstvom in s pomočjo uspešnih podjetnikov, razvijali poslovne modele, produkte ali storitev. S tem bodo prispevali k razvoju podjetniške kulture v Mestni občini Koper in širše.

Udeležili se bodo lahko tudi delavnic o novih tehnologijah z demonstracijo (Arduino, VR, 3D prinitng, blockchain in pitching).

Podroben program dogodka je na voljo na povezavi.

Tri najbolj inovativne podjetniške ideje bodo nagrajene:

Nagradni sklad StartUp vikenda je 1.500 evrov in praktične nagrade, razdelili pa ga bomo med tri najbolje ocenjene inovativne podjetniške ideje oziroma rešitve. Prva najbolje ocenjena ideja oz. rešitev bo prejela denarno nagrado v višini 1000 evrov, druga 300 evrov in tretja 200 evrov. Vse nagrade so v bruto znesku. 

Ob zaključku StartUp vikenda bo strokovna komisija pregledala izdelane podjetniške rešitve in ocenila predstavitve finalistov na podlagi predhodno določenih kriterijev.

Na slavnostni podelitvi, ki bo v soboto, 17. novembra 2018, ob 14. uri v Centru mladih Koper, se nam bo pridružil tudi župan Mestne občine Koper Boris Popovič, ki bo razglasil zmagovalce StartUp vikenda. 

Trenutno smo še v fazi zbiranja prijav na dogodek, zainteresirani se lahko prijavijo na spletnem obrazcu, do vključno torka, 13. novembra oz. do zapolnitve prostih mest.

Kaj je StartUp Koper-Capodistria?

Platformo StartUp Koper-Capodistria poleg Centra mladih Koper sestavljajo še UIP – Univerzitetni razvojni center in inkubator Primorske d.o.o., Središče Rotunda, Kulturno izobraževalno društvo PiNA, Regionalni razvojni center Koper in Zavod RS za zaposlovanje. Operacijo podpira Mestna občina Koper.

Za več informacij in izjave pišite na info@mladi-koper.si ali 041 821 039 (Mojca Vojska).

 

V platformo je vključenih 6 deležnikov - Univerzitetni inkubator Primorske, Center mladih Koper, Središče Rotunda Koper, Kulturno in izobraževalno društvo PiNA, Regionalni razvojni center Koper in Zavod RS za zaposlovanje (Območna služba Koper), projekt financira Mestna občina Koper.

 

Prijavnico je potrebno oddati preko elektronskega obrazca najkasneje do 13. 11.2018 do 23:59.